That’s a Wrap: A Winding Residence in Portugal Tells the Story of a Family’s Many Homes


Located just a few blocks away from the glittering southern coast of Portugal in Estoril, a unique home has been created for a family by Portuguese studio António Costa Lima Arquitectos. The residence makes a striking divergence from the architectural style of red terra-cotta-tiled roofs that dominate the neighborhood. Instead, this dwelling is characterized by its central void — the courtyard — around which all other aspects of the home are arranged. Responding to the gently sloping topography of the site, the architects have created a structure that wraps around the courtyard on a subtle incline, creating three distinct stories. While the white and timber façade, which faces the street, is nearly blind, the inner-facing exterior walls are glazed with a series of vertical windows. This window-wall reveals a central interior corridor that runs the entire length of the home and which is lined with a row of colorfully arranged pictures. Exterior access on the top floor of the home leads to a roof terrace and garden, which provides views of the Atlantic Ocean just beyond the neighborhood. Read more from the architects about the story behind this … http://architizer.com/

Leave a Reply